Cowboykonkurrent?

kor

Kan drönare vara till hjälp för lantbrukare? Det vill i alla fall Calle Eriksson på Ulfsta Gård testa.

Två användningsområden var uppenbara. Dels kunde sädesfälten inspekteras för att upptäcka skador från t ex vildsvin. Dels kunde man på ett smidigt sätt inspektera betande djur i markerna.

Calle Eriksson har fyra områden där nötkreatur sköter naturvården. När dessa vandrar runt på en större yta är det svårt att ha uppsikt över alla. Att räkna dem är så gott som omöjligt. Med hjälp av en drönare utrustad med kamera kan djuren samlas ihop, man tar en bild och räknar dem hemma i datorn.

Testen ser lovande ut men går det att räkna hem investeringen?

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.