KD måste komma ut som äkta höger

Jag får ibland tillfälle att läsa DN:s lördagsbilaga och har där ofta funnit intressanta och djuplodande intervjuer med kända personer. Ett exempel är intervjun med Sara Skyttedal, lördagen den 27 maj, under rubriken: KD måste komma ut som äkta höger. Henne har man ju sett på TV öppnande en flaska Champagne när hennes motstånd mot Decemberöverenskommelsen rönte framgång. Men vem är denna kaxiga kvinna?

Sara Skyttedal är uppvuxen i miljonprogrammets Brandbergen i Haninge utanför Stockholm. Hon är 29 år och ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund och röststark medlem av partistyrelsen. Hon är konverterad katolik och en udda ledarprofil i KD:s 50-åriga tradition av frikyrkliga predikanter.

Sara Skyttedal är också en frän retoriker. Och ibland svårhanterlig för partiledningen. Skyttedal varnade tidigt för flyktingkrisens omfattning redan i augusti 2014, strax efter dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan”-tal. Hon har liknat invandringen vid en ”skogsbrand”. En annan statsminister, Göran Persson, älskar hon för hans härskartekniker.

Som styrelsemedlen i Folk och Försvar och European People’s Party:s ungdomsförbund har hon fått kontakt med många inflytelserika politiker och ämbetsmän inom hela Europa. En fråga är förstås om KD kommer att klara 4 % spärren vid nästa val med en kraft som Sara Skyttedal.

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.

En kommentar till “KD måste komma ut som äkta höger”

  1. Jag ser också med förvåning på KDs spagat mellan kommunalrådspragmatism i Västerås och gamla Alf Svenssons båda fötter på jorden och Sara Skyttedals Och Ebba Busch Thors tea-party-fasoner à la Sara Palin. Och närmande till SDs ståndpunkter i invandringsfrågan skrämmer mig, jag är ju redan arg på mitt eget parti i denna fråga:
    https://gront.mp.se/debatt/inhumant-med-tillfalliga-uppehallstillstand/

Kommentarer inaktiverade.