Gladiatorkamp

För sex månader sedan var det ingen som trodde på att Donald Trump skulle bli republikanernas presidentkandidat. I dag är det ett faktum. Hans starka sida verkar vara att ställa ut löften om horribla åtgärder för Amerika och världen. I sitt senaste uttalande lovade han att han som president skulle bryta klimatavtalet som slöts i Paris 2015. Hur är det möjligt att Donald Trump får ett sådant gensvar?

Jag blev emellertid häromdagen uppmärksammad på en kampanj som pågår mot Trump från ”citizens of the world”. Deras chef uppmanar världsmedborgare att signera ett ”Anti-Trump open letter”. Målet var att få brevet undertecknat av 2 miljoner personer. Målet nåddes förra helgen och nu är målet 3 miljoner. Längst upp till vänster på Avaazs webbsida, ovanför brevet, finns en länk till intervju på CNN.

På vår nationella front är det dags igen för partiledardebatt i SVT. Den annonseras som ett samhällsprogram, där samhället skall granskas, men blir mer ett humorprogram där det gäller att vara snabbast och bäst i replikerna.

Från debatten/duellen är det meningen att väljare skall vinnas. Någon tillförlitlig och nyttig kunskap brukar dessa program inte ge. Men å andra sidan: man ger folket vad folket vill ha. Det är underhållningen som räknas och därmed tittarsiffrorna.

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.

3 reaktioner till “Gladiatorkamp”

  1. Även om man tidigare haft politik som ett stort intresse och tyckt att debatter var något man inte ville missa tror jag att många, liksom jag, numera känner att :” Neeej, jag ooorkar inte lyssna på allt prat !!! ”

  2. ”Men å andra sidan: man ger folket vad folket vill ha”. Jag undrar, är folket verkligen så dumt? Man borde våga ha en sådan debatt i mer resonerande ton och se vad som händer. Åtminstone jag skulle bli glad att slippa programinlägg som mera eller mindre går ut på att bussa folk på var andra och uppmuntrar till att såga motståndaren jämt med fotknölarna.

Kommentarer inaktiverade.