Framtiden var bättre förr

Till min stora lycka bodde jag i Vallby Säby, mitt barndomshem. Livet där gav mig på ett naturligt sätt fysisk aktivitet. Det var alltid något som skulle rustas. Persondatorn och Internets ankomst gav min tekniska ådra nya och intressanta uppgifter. Jag började göra hemsidor åt företag och föreningar, som exempel Finlandssvenska föreningen i Västerås. Inte alltid så enkelt på den tiden då man fick koda som den värsta datahackern.

Tiden går fortare på äldre dagar och jag har med råge fått de år jag hoppades på. Jag bodde kvar i Vallby i nästan tio år men flyttade sedan till ett bekvämare boende i Kolbäck och engagerade mig i hembygdsföreningen som styrelsemedlem. Vi lade under min tid i styrelsen mycket krut på att digitalisera och publicera berättelser om Kolbäcksbygden. Själv kommer jag säkert att återkomma på bloggen till dessa skildringar.

Man måste inse att framtiden var bättre förr och därför börja trappa ner sina åtaganden. Uppdraget som styrelsemedlem har jag på egen begäran entledigats från. Det är ju trevligast om man själv kan bestämmer färdriktningen, istället för att andra skall göra det åt en.

Nya utmaningar kommer ständigt i vår digitala värld. Ibland helt i onödan kan man tycka. Ta bara som exempel det nya operativsystemet Windows 10. Föregångaren W7 fungerar utmärkt och dessutom har man lärt sig den. Eftersom jag inte vill bli frånsprungen på det tekniska området är det emellertid bara att anta utmaningen.

Alla dessa dagar som kom och gick.
Inte visste jag att de var livet.
Stig Johansson

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.

2 reaktioner till “Framtiden var bättre förr”

 1. Ständig fundering varje gång man tar datorn i bruk: ÄR det nödvändigt att ”hänga med” till nyare versioner och vad vinner man om man lämnar W7 till senare uppdatering!?? Kanske hastigheten som ju stundtals kan vara irriterande långsam. Tycker man klarar sig skapligt om man använder datorn till e-mail, facebook, sparande av sina foton. svt play ibland, youtube nå´n gång, en del googlande plus bankärenden förstås. Men inget spel el.dyl.

  Läser och läser information men blir inte klokare för det och inte får jag klart för mig om det är avgiftsfritt eller ej att byta till senare version! VAD missar man genom att låta det vara som det är ?

  Ett enkelt svar på dina frågor:

  Fungerar Windows 7 bra för dig, behåll den. Microsoft supportrar Windows 7 t o m 2019.
  Att uppgradera till Windows 10 är gratis t o m 29 juli 2016. Det är dock inte helt enkelt att göra uppgraderingen och att lära sig använda den.

  Kurt

 2. Om då W7 supportas tre år till, säkert längre än vår nuvarande burk överlever, kan då Microsoft inte låta oss vara i fred med sina ständiga uppmaningar att uppgradera till W10, nu kommer det blaffor med schemalagt uppgradering ett par dagar framåt och det gäller att klicka bort på rätt ruta för att inte åka dit. Osmakligt!

Kommentarer inaktiverade.