Sveket

Det är inte utan att jag har gått och mått psykiskt dåligt de senaste veckorna. Orsaken är flyktingkatastrofen och riksdagspolitikernas senfärdighet med att ta tag i ärendet. Ända sedan valet 2014 har en majoritet av de politiska partierna, för att distansera sig från Sverigedemokraterna, basunerat ut att flyktinginvandring till Sverige välkomnas. Inga begränsningar skulle finnas eftersom Sverige behöver hjälp med att klara den växande gruppen äldre.

Deras budskap resulterade i att en formidabel folkvandring startade, från sydost mot nordväst. Man flydde från krig och elände och för att starta ett nytt liv i framtidslandet Sverige. Efter otroliga strapatser nådde man gränsen för att bara konstatera att den nu i praktiken var stängd. Kommunerna, som skulle hantera tillströmningen, hade fått besked av rikspolitikerna att ”alla måste hjälpa till”. Välfärden började emellertid krackelera på hemmaplan, inte alls oväntat.

Företag kan fällas för falsk marknadsföring men att fälla partier för falska förespeglingar låter sig inte göras. Som en solidaritetshandling från riksplanspolitikerna borde partiernas alla kursgårdar samt även Harpsund öppnas för flyktingmottagande. Det räcker inte långt, men skulle i alla fall sända en signal till svenska folket att man förstår vad man utsätter dem för och inte minst för att ”alla måste hjälpa till”.

Den politiska eliten är sprungen ur de politiska partiernas medlemskadrar. Det kan tyckas förvånande med tanke på demokratin, eftersom bara 3 % av vår befolkning är anslutna till något politiskt parti.

Jean-Claude Juncker ordförande i Europakommunionen lär ha sagt:
”Vi vet alla vad som borde göras, vi vet bara inte hur vi skall bli omvalda när vi har gjort det”.

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.

En kommentar till “Sveket”

 1. Bäste herr Larsson !
  Visst kan man bli besviken på våra politiker.
  Innan de beslutar om åtgärder och inför nya
  lagar angående invandringen bör de ha klart
  för sig följande
  – finns bostäder?
  – resurser i skolan?
  – resurser i socialtjänsten?
  – resurser hos Migrationsverket?
  – olika kommuners resurser?
  Etc.
  Hur ser du exempelvis på Halstahammar.
  Mvh JN

Kommentarer inaktiverade.