Sommarläsning

För den som i likhet med mig var lyckligt okunnig om EU:s och Eurons utveckling
kan jag rekommendera Björn Elmbrants bok: ”Det skulle bli så bra”. EU är ett politiskt projekt men som nu styrs av finansmän och EU-domstolen. Om nu bara hälften av situationen är så illa som han framställer den i boken så kan man tappa tron på EU. Vad som händer efter Greklands folkomröstning blir en rysare oavsett utgången av den.

En trevligare bok att läsa är Bertil Torekulls: ”Att dansa med vargar”. Den handlar om relationen mellan slaven och slavägaren ex IKEA:s Ingvar Kamprad. I boken ger Ingvar Kamprad som affärsman ett till synes märkligt råd: Undvik till varje pris ett handslag för att bekräfta en uppgörelse. ”Ett skrivet kontrakt kan alltid någon jurist slingra undertecknaren från. Ett handslag däremot är omöjligt att kringgå …” Ett handslag innefattar – menar han förstås enligt författaren – den sorts småländsk kärnek som stavas hederlighet och god vilja att göra rätt för sig. Det springer man inte ifrån ens om det brinner.

Kurt

 

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.