Vardagen enklare i Kolbäck

En artikel i torsdagens VLT om ”parkeringseländet” i Hallstahammar, där P-skiva nu måste användas, fick mig att tänka på parkeringseländet i storstaden.

Besökte i helgen Kista, där jag tidigare bott. Där var första problemet att finna en P-plats. Andra problemet var att betala för platsen, på rätt sätt. Svenska mynt fungerade inte längre, endast kort. Hur man betalar med kort fanns ingen information om. Trots att jag bott i Stockholm i 27 år och lärt mig rutinerna kände jag mig nu helt ställd.

Generellt kan konstateras att vid samhällsändringar och moderniseringar ingen hänsyn tas till äldre människor, som ser sämre, hör sämre och rör sig sämre. Och som dessutom har tappat minnet.

Allt skall idag anpassas och certifieras för att möta olika krav, till exempel miljöanpassas och svanenmärkas. Det är hög tid vi får en anpassning till de svaga i samhället, en pensionärsanpassning.

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Skrivandet började på VLT:s Bloggeria 2010 och fortsätter nu 2022 på egen köl. Texterna handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.